Ιακώβου Αλέξανδρος

IAKOVOUΟ Αλέξανδρος Ιακώβου γεννήθηκε στην Αθήνα,το 1983. Σπούδασε βιολί στο Εθνικό Ωδείο με τον Γ.Ζευγώλη και στην συνέχεια με τον Σ.Στεργίου με τον οποίο πήρε το πτυχίο του (Άριστα Παμψηφεί) και το δίπλωμά του (Άριστα Παμψηφεί και Β΄ βραβείο εξαιρετικής επιδόσεως). Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά με την Σ.Μακρυγιάννη και τον Σ.Κλάψη και πιάνο (έφτασε εώς την μέση σχολή) με την Χ.Καραλή. Την πρώτη του προσωπική συναυλία έδωσε σε ηλικία 6 χρονών στην ‘ΕΣΤΙΑ’ Ν.Σμύρνης όπου απέσπασε θερμότατες κριτικές. Μόλις στα δώδεκα του χρόνια κατέκτησε το Α’ Βραβείο βιολιού στο νομό Αττικής και το Β’ Πανελλήνιο σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και βραβεύτηκε από τον Γ.Παπανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Την ίδια διάκριση κατέλαβε και τις δύο επόμενες χρονιές (’95-’96)στον ίδιο διαγωνισμό.
Έχει συνεργαστεί με αρκετές συμφωνικές ορχήστρες όπως με την Αθηναϊκή Ορχήστρα Νέων, Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,Ορχήστρα Ωδείων (Εθνικού-Αθηνών), Σ.Ο.Ν.Τ.,ΕΜΕΛΛΕΙΑ,καθώς και με πολλά άλλα μουσικά σύνολα εγχόρδων.Από το 2001 έως το 2003 ήταν πρώτο βιολί (concertino) στο Εργαστήρι Μουσικής Δωματίου του Εθνικού Ωδείου. Επίσης ήταν βασικό μέλος του συνόλου εγχόρδων του Σ.Στεργίου. Συμμετείχε σε αρκετά σεμινάρια βιολιού και έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακού και Jazz βιολιού. Σπούδασε επίσης στο Τ.Ε.Ι Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (Τ.Ε.Ι Ηπείρου-Άρτας) με καθηγητή το Κ.Γκουβέντα.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Αθήνα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συνεργαστει με διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες όπως με τον, Μ.Πλέσσα , Ε.Αρβανιτάκη , Δ.Μητροπάνο , Μαρινέλλα , Χ&Π.Κατσιμίχα , Ο.Περίδη , Ε.Βιτάλη , Α.Ιωαννίδη , Μ.Ασλανίδου , Μ.Κανά , Α.Μπάμπαλη , Μ.Πυροβολάκη , Β.Παπακωνσταντίνου , Α.Μιτζέλο , Χ.Νικολόπουλο , Μ.Ρασούλη , Α.Ρέμο , Μ.Χατζηγιάννη , Φ.Πλιάτσικα , Μ.Φάμμελο , Β.Καζούλη , Δ.Τσακνή , Κίτρινα Ποδήλατα , Ν.Ζιώγαλα καθώς και με πολλούς άλλους δεξιοτέχνες μουσικούς της ελληνικής μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές.
Συνεργάζεται εντατικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών, παραδίδει σεμινάρια παραδοσιακού και τζάζ βιολιού και εργάζεται, τα τελευταία χρόνια, ως καθηγητής, σε διάφορα ωδεία. Τέλος, εργάζεται ως ‘session’ μουσικός σε συναυλίες καθώς και σε διάφορες σύγχρονες δισκογραφικές παραγωγές.
Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο ‘Κάτι καινούριο απ’τα παλιά…’

Διδάσκει στη σχολή από το 2007.

back