Η Λοφίτου Ευαγγελία γεννήθηκε στον Πειραιά .
Σπούδασε
ακορντεόν και αρμόνιο ,στο Εθνικό Ωδείο με τον διακεκριμένο μαέστρο και μουσικοσυνθέτη Tίτο Παπάζογλου από την τάξη του οποίου αποφοίτησε με Αριστα Παμψηφεί.

Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και αποφοίτησε με Αριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Απέκτησε επίσης από το Εθνικό Ωδείο δύο πτυχία θεωρητικών με βαθμό Αριστα Παμψηφεί και παρακολούθησε μαθήματα βιολιού έως τη μέση σχολή.

Ξεκίνησε να διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο από το 1983 ,ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια της 3ης Λυκείου.

Παράλληλα με τη διδακτική της καριέρα έκανε ατομικά ρεσιτάλ στο πιάνο και συμμετείχε ως ακκορντεονίστρια σε διάφορα ορχηστρικά σχήματα. .Δημιούργησε επίσης παιδική ορχήστρα και χορωδία, τις οποίες είχε τη χαρά να
παρουσιάζει και να διευθύνει , στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σήμερα διδάσκει ακκορντεόν στη Μουσική Σχολή ̈Ηχοσύνθεση ̈ και στο Εθνικό Ωδείο διδάσκει πιάνο ακκορντεόναρμόνιο και θεωρητικά .
Διδάσκει επίσης και δημιουργεί μουσικά σύνολα στα
Εκπαιδευτήρια Δούκα. Είναι μέλος του duo Laria e larco (ακορντεόν τσέλο) και του duo Note dAmore (ακορντεόνβιολί).

Είναι ιδρυτικό μέλος , υπεύθυνη επικοινωνίας και ακκορντεονίστρια του σχήματος Cinema Paradiso Project https://cinemaparadiso.gr/ με το οποίο έχει παίξει στο
ΜΕΓΑΡΟ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ σε ζωντανή μετάδοση στο ραδιόφωνο ΕΡΑ2 ΕΡΑ3 ,στην τηλεόραση ΕΡΤ2 MEGA ,αλλά και σε φεστιβάλ ( ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) . . Στα πλαίσια των ζωντανών εμφανίσεων του σχήματος παίζει στους χώρους HALF NOTE JAZZ CLUB ,GAZARTE και έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς καλλιτέχνες ( Χρήστο Θηβαίο ,Βασίλη Λέκκα ,Αργυρώ Καπαρού )